søndag 26. juli 2009

Fra Oslo Beste Vest..

..eller hvordan de rødgrønne tar seg av eldre nå som husleiereguleringen oppheves. Som de som har fulgt med på saken vet, lyttet statsråd Kleppa til sitt administrative utvalg da man skulle utrede en støtteordning for de som blir rammet av at husleiereguleringen oppheves fra 1. januar 2010. Det ble satt noen snevre grenser for hvem som skulle få støtte - så snevre at mange av de 3500 menneskene det gjelder i Oslo faller utenfor. Kleppa satte ikke av en krone i revidert nasjonalbudsjett heller.
Så inngikk hun avtale med Oslo kommune om å dele byrdene, og lempet litt på kriteriene slik at lavere alder kan gjøre opp for lengre botid eller omvendt. Dermed hadde de rødgrønne gjort sitt. Eller?

I julistillheten blir så to gamle mennesker tvunget til å flytte etter at gårdeieren har lagt på husleien med ca 100 %. Den lokale mangemillionæren har båret tapet med å ha de gamle boende til en ussel husleie på 12 000 kroner i måneden, og klarte å spa ut den ene 90-åringen før han gikk helt konk. I ventetiden hadde han visstnok tømt loft- og kjellerbodene hennes, uten at hun visste om det. Nå skal hun bo på ett rom i en annen bydel der hun ikke kjenner noen, inntil hun ikke belaster det norske samfunn mer med annet enn sin egen begravelse.

Dette er virkeligheten. Tilfeldigvis var det TV-kamera til stede som fanget opp begivenheten, eller rettere sagt tragedien, og Kleppa må kommentere det på nyhetene. Skal tro om hun er like fornøyd med innsatsen? Eller er hun lettet over at det trolig er en annen minister som skal uttale seg når den store bølgen av utkastelser kommer over nyttår? - Jaja, slik er livet på Oslo beste vest..

Ingen kommentarer: